Skann pakker med smarttelefonen din

Scan App er en app for smarttelefoner, som kan brukes til skanning av fraktetiketter i stedet for tradisjonelle PDA-skannere. Skanningen overføres umiddelbart til Consignor Portal, der du og kundene dine kan spore pakken.

HVORDAN?

 • Scan App er Consignors skanneverktøy for smarttelefoner.
 • Scan App erstatter tradisjonelle PDA-skannere.
 • Scan App skanner strekkoder og dokumenterer forsendelsesstatusen.
 • Scan App laster opp alle skanninger og all informasjon om forsendelsen til Consignor Portal.

HVORFOR?

 • Bruk et verktøy du allerede har i lommen.
 • Brukervennlig løsning.
 • Selv små transportselskaper får muligheten til å tilby Track & Trace.
 • Scan App fungerer uavhengig av maskinvare.
 • Enkel tilgang til Track & Trace.
 • Kommunikasjonsverktøy mellom deg og sjåføren.

HVORDAN SCAN APP FUNGERER

Scan App er en applikasjon for smarttelefoner. Den er tilgjengelig for både Android og iOS. Appen bruker telefonens kamera til å skanne strekkoden og endre forsendelsesstatusen. Du kan legge til kommentarer, bilder, vektverdier, hendelser, signatur osv., og all informasjonen lastes opp til Consignor Portal sammen med tidsstempel og GPS-posisjon. Dette betyr at både transportselskaper og avsendere kan bruke Scan App til Track & Trace og statusoppdateringer for pakken ved sending og retur av forsendelser.

Scan App fungerer både med og uten nettverksforbindelse (mobil/WiFi). Når telefonen kommer inn i et område med dekning, blir hendelsene lastet opp til Consignor Portal. Hvis du må hente informasjon fra Scan App til annen bruk, kan disse dataene hentes med nettjenester og eksporteres til andre systemer.

Ruteoptimalisering

Dersom du styrer dine egne kjøretøy, kan du bruke ruteplanleggeren i Scan App for å planlegge og optimalisere sjåførens leveringsrute. Med Scan App får du veibeskrivelser, ETA (beregnet ankomsttid) og annen relevant informasjon knyttet til leveringen. I tillegg har du mulighet for å ringe mottakeren direkte fra appen. Kickstart Route Planning med denne guiden.

BRUK SCAN APP TIL ALLE STREKKODER

Alle strekkoder som genereres i Consignor kan skannes med Scan App. Hvis du vil bruke Scan App til å skanne strekkoder som ikke er generert i Consignor, kan du kontakte oss for mer informasjon.

DATATRAFIKK FRA SCAN APP

Scan App genererer relativt lite datatrafikk. Normale hendelser komprimeres før opplasting, men det genereres større datatrafikk hvis du laster opp bilder. Hvis du befinner deg utenlands, bør du derfor vurdere om bilder er nødvendig eller om du kan bruke bilder med lav oppløsning. Ta kontakt med mobiloperatøren din for priser for datatrafikk.

HVORDAN KOMME I GANG MED SCAN APP?

Last ned til iPhone her.
Last ned til Android her.

Følg disse fem trinnene for å konfigurere Scan App med Consignor Portal:

 1. Be arbeidsgiveren din om å sende en bruksinvitasjon for Scan App fra Consignor Portal. Dette gjøres ved å åpne Consignor Portal og gå til Action Center > Representanter > Inviter ny > Ny representant.
 2. Du vil motta en invitasjon til å bruke Scan App på SMS eller e-post.
 3. Bruk koblingen i SMS-en eller e-posten til å laste ned Scan App til smarttelefonen din.
 4. Registrer navn og mobilnummer (ved SMS-invitasjon) eller e-postadresse (ved e-postinvitasjon) i Scan App.
 5. Scan App vil konfigureres automatisk og er klar til bruk!

Dersom arbeidsgiveren din ikke har tilgang til Action Center i Consignor Portal, kan du ta kontakt med din lokale kundeservice for å komme i gang med Scan App.

 

Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål om Scan App. Kontakt oss her.

 

Du finner også mer informasjon om Scan App på Help Center.