Incover

Vårt tidligere Delivery Management-system tilfredsstilte ikke kravene våre. Vi trengte et system som var profesjonelt og samtidig et fullstendig konsept som kunne vise oss statistikk og fakturaer for leveransene våre, og som også kunne igangsettes med en gang. Alt dette var mulig med Consignor.

Peter Hermansson
IT Manager, Andreas Stihl

Andreas Stihl: Nå sender vi pakker kjappere og med Track & Trace

Den kjente produsenten av motorsager og hageverktøy av høy kvalitet, Andreas Stihl, bruker Consignor når de sender varer til kunder i Norden. Her kan du lese om hvordan de drar nytte av dette og hvordan Consignor oppfyller kundenes behov for Delivery Management.

På det nordiske hovedlageret til Andreas Stihl i Stenkullen ved Gøteborg i Sverige, står pallene stablet med henteklare varer som er pakket inn i svart plast.

«Før brukte vi gjennomsiktig plast, men dessverre hadde vi problemer med mye tyveri. Derfor må vi bruke svart plast», forklarer IT Manager Peter Hermansson, mens han viser oss rundt på lageret i Stenkullen.

Andreas Stihls produkter er ettertraktet og av høy kvalitet, og merket er ensbetydende med førsteklasses teknologi over hele verden. Det var også kvaliteten og den profesjonelle holdningen som var hovedgrunnen til at Peter Hermansson valgte Consignor som Delivery Management system for Andreas Stihls leveranser i Norden.

«Vårt tidligere Delivery Management-system tilfredsstilte ikke kravene våre. Vi trengte et system som var profesjonelt og samtidig et fullstendig konsept som kunne vise oss statistikk og fakturaer for leveransene våre, og som også kunne igangsettes med en gang. Alt dette var mulig med Consignor», sier Peter Hermansson og beskriver hvilke fordeler Andreas Stihl har oppnådd ved å bruke Consignor:

«Nå kan vi varsle kunder om varene deres gjennom Track & Trace, og vi kan lett holde oversikt over fraktkostnader med tilgjengelig data og statistikk i Consignor Portal. Tidligere skrev vi fraktetiketter for leveranser av farlig gods for hånd, men med Consignor skriver vi ut disse etikettene automatisk, og dermed sparer vi 2–3 minutter på behandlingstiden per ordre. Det vil si at hvis du har f.eks. 50 forsendelser med farlig gods per dag, kan du spare mye. Kort fortalt blir leveransene mer stabile og profesjonelle med Consignor.»

Det er Andreas Stihls batterier for hageverktøy som er klassifisert som forsendelser av farlig gods og er derfor underlagt spesielle fraktregler sammenlignet med andre forsendelser.

Slik brukes Consignor av Andreas Stihl
Andreas Stihl har Consignor On-premises integrert med ERP-systemet Navision, noe som betyr at Consignor fungerer som en slags «svart boks» bak Navision. På denne måten kan de ansatte fortsette å jobbe med systemene de kjenner, samtidig som de har tilgang til alle av Consignors funksjoner. Andreas Stihl bruker spesielt disse funksjonene:

  • Utskrift av fraktetiketter for leveranser av vanlig og farlig gods
  • Automatisk overføring av fraktdata til transportører
  • Tilgang til Track & Trace og statistikk i Consignor Portal
  • Oversikt over fraktkostnadene
  • Sending av e-postmeldinger om sporing til kundene

Andreas Stihl sender over 100 000 leveranser per år til detaljhandlere og detaljistkjeder i Danmark, Norge, Sverige og Finland fra lageret deres i Stenkullen i Sverige. Spesielt har danske kunder høye krav til levering.

«Danskene har høye forventninger til ekspressforsendelser og at leveransene skjer til avtalt tid, i motsetning til andre land som er litt mer avslappet i forhold til dette . Men dette er ikke et problem, for med Consignor er vi sikre på at leveransene ankommer i tide», konkluderer Peter Hermansson.


Tekst av: Consignor redaksjonen, news@consignor.com

Vi vil holde deg oppdatert på levering. Følg Consignor på linkedin logo

ANDREAS STIHL:

  • Andreas Stihl ble grunnlag i Tyskland i 1926, og er i dag en verdenskjent merkevare innen motorsager og hageverktøy.
  • Andreas Stihls høysesong er i mars og april med 10 000–12 000 leveranser i måneden til kunder i Norden.
  • Andreas Stihl bruker Danske Fragtmænd, DHL og PostNord som transportører.

FAKTA:

Consignor