Robert, Elgiganten

Vi bruker Consignor fordi det er et fleksibelt system. Det er enkelt å integrere nye og egne systemer, for eksempel ERP, WMS og nettbutikk, samt justere etiketter hvis du ønsker å endre tekst, logo etc. Videre er Consignor skalérbar i forhold til håndtering av økende forsendelsesvolumer. Vi regner med å sende 5 millioner pakker i noen år.

Robert Johansson
IT & Project Manager, Elgiganten

 

Elgiganten planlegger å sende 5 millioner pakker i året med sitt nye høyautomatiserte lager

Ifølge Elgiganten vinner omnikanal-aktører over pure-spillere i fremtiden på grunn av mer effektive lager- og transportprosesser. Med sitt nye høyautomatiserte lager planlegger Elgiganten å øke antall forsendelser fra dagens 2 millioner sendinger, til 5 millioner i året.

Elgiganten jobber for tiden med å gjøre klart sitt nye høyautomatiserte lager, som er en utvidelse av deres eksisterende lager i Jönköping, til å gå live i september 2016. Det nye lageret er med en investering på 500 millioner svenske kroner den største lagerinvesteringen noensinne sett i Sverige, og for Elgiganten er det en investering for fremtiden.

«Vi ser økt salg i både våre on- og offline butikker, og kundene vil ha raskere og bedre levering. Det betyr at vi må øke vår lagerbeholdning og redusere leveringstiden til både butikker og privatkunder. Dette gjør vi ved å bygge et større lager og samtidig sentralisere det. På denne måten vi kan kjøpe i bulk, håndtere forsendelser til både butikker og privatkunder i samme varehusprosess, og dermed nå våre markeder raskere samtidig som man reduserer våre logistikkostnader,» sier Robert Johansson, IT og prosjektleder i Elgiganten.

Det som gjør det nye lageret høyautomatisert er at den nye utvidelsen vil være ubemannet; alt vil bli gjort av maskiner. Plukking skjer automatisk ved hjelp av plukkestasjoner. Disse er forbundet med et transportbånd hvor sorteringen skjer. Elgigantens forsendelsesprosess er også automatisk via programvaren Consignor som automatisk skriver ut etiketter og sender EDI til transportører som Elgiganten bruker.

Elgiganten øker fraktvolumet med Consignor

Consignor er integrert med Elgigantens WMS system Astro fra Consafe. Dette betyr at Elgiganten ikke trenger å jobbe i ulike systemer når de håndterer forsendelser til butikker og privatkunder.

«Vi bruker Consignor fordi det er et fleksibelt system. Det er enkelt å integrere nye og egne systemer, for eksempel ERP, WMS og nettbutikk, samt justere etiketter hvis du ønsker å endre tekst, logo etc. Videre er Consignor skalérbar i forhold til håndtering av økende forsendelsesvolumer. Vi regner med å sende 5 millioner pakker i noen år,» sier Robert Johansson.

Med Consignor er Elgiganten også i stand til å møte kundenes strengere krav til levering, samt rask levering til butikker, forklarer Robert Johansson:

«Med verdens største transportørbibliotek tilgjengelig i Consignor kan vi enkelt velge de transportørene vi trenger. Dette gir oss flere muligheter for frakt og transport enn våre konkurrenter, og vi blir i stand til å tilby våre kunder flere leveringsalternativer.»

Elgiganten bruker ca 10 forskjellige transportører, inkludert Schenker, Posti og Bring, og planlegger å utvide med enda flere transportører, bl.a. sykkelbud som er flinke til «siste mil» levering.

Basert på de siste års erfaringer mener Elgiganten at de vil fortsette å vokse gjennom omnikanal, og med det nye høyautomatiserte lageret vil de være fleksible for endringer i markedet og distribusjon av forsendelser, som nå utgjør ca. 80% til butikker og 20% til privatkunder.


Tekst av: Consignor redaksjonen, news@consignor.com

Vi vil holde deg oppdatert på levering. Følg Consignor på linkedin logo

Elgiganten:

  • Elgigantens lager i Jönköping er på 95 000 m2, og blir utvidet med ytterligere 12 000 m2 med det nye høyautomatiserte lageret.
  • I tillegg til lageret i Jönköping har selskapet også et lager i Brno i Tsjekkia på 24 000 kvm.
  • Elgiganten er en del av Elkjøp-konsernet og har mer enn 350 butikker i hele Norden, som alle er forsynt med varer fra lageret i Jönköping.
  • Det er 300 ansatte ved Jönköping-lageret, og ytterligere 15 ansatte vil bli rekruttert for å sikre driften av det nye høyautomatiserte lageret.

Fakta:

Consignor