Prime Cargo

Før vi begynte å bruke Consignor, kodet vi våre egne etiketter for de forskjellige transportproduktene i WMS-systemet vårt. Dette tok mye tid, ettersom det stadig kom oppdateringer fra transportselskapene. I dag er det Consignor som tar seg av alt dette. Det er spesielt på dette feltet at vi har spart mye tid, fordi vi i stedet kan konsentrere oss om det vi er best på.

Peter Slatcher
Logistics Manager, Prime Cargo

Prime Cargo: Consignor effektiviserer driften og bedrer samarbeidet med transportselskapene

3PL-aktøren Prime Cargo bruker Consignor når de håndterer forsendelser for sine B2C- og B2B-kunder, fra produsenter i Det fjerne østen til utkjøringer over hele verden via forskjellige transportselskaper. Consignor er avgjørende for effektiviteten, påliteligheten og utkjøringen fra selskapet.

Når Prime Cargo plukker, pakker og sender pakker fra lagrene i f.eks. Danmark og Polen, trenger de pålitelige systemer som er godt integrerte på tvers av landegrenser. Derfor bruker de Consignor til forsendelsene sine. Consignor er fullt integrert med Prime Cargos WMS-system, og er derfor ikke synlig for de ansatte som plukker varer på lageret. Når de ansatte fullfører en bestilling på pakkebordet, får de en automatisk utskrevet fraktetikett som de plasserer på pakken. Systemet kan også skrive ut en returetikett hvis ønskelig. Med Consignor kan Prime Cargo være trygge på at de har alle transporttjenestene de ønsker samt oppdatert informasjon om transportselskapene, høy pålitelighet og kvalitet i utkjøringen.

«Consignor er alltid oppdatert med de nyeste produkttilbudene fra transportselskapene, hvilket betyr at vi kan tilby et stort utvalg transporttjenester. Før vi begynte å bruke Consignor, kodet vi våre egne etiketter for de forskjellige transportproduktene i WMS-systemet vårt. Dette tok mye tid, ettersom det stadig kom oppdateringer fra transportselskapene. I dag er det Consignor som tar seg av alt dette. Det er spesielt på dette feltet at vi har spart mye tid, fordi vi i stedet kan konsentrere oss om det vi er best på», sier Peter Slatcher, logistikksjef hos Prime Cargo.

I de travleste periodene er det avgjørende for selskapet å ha pålitelige systemer som tåler belastningen når den er på sitt høyeste. Hvis vi skal tro Peter Slatcher, oppfyller Consignor dette kravet:

«Vi har nesten aldri nedetid, og hvis vi opplever utfordringer, er Consignor på pletten og løser problemet raskt. Vi har ikke tid til at systemet er nede i timevis, og det har heller ikke Consignor. Derfor er de alltid raskt ute og løser eventuelle problemer. For både avsender og mottaker skal Consignor ideelt sett være et system man ikke legger merke til – men det er avgjørende for at utkjøringen til leveringsadressen går som den skal.»

Prime Cargo bruker Consignor Shipment Server, som er en av de tre versjonene av Consignor. Consignor Shipment Server er en webtjeneste som drives og vedlikeholdes av Consignor. Tjenesten integreres enkelt med WMS-, ERP- og e-handelssystemer. Dette betyr at etikettene skrives ut via API, og det er ikke nødvendig med opplæring i nye systemer. Consignor er involvert i flere deler av fraktprosessen, og gjør hverdagen enklere for både ansatte og mottakere.

Trinn for trinn: Hvordan Consignor er en del av prosessen hos Prime Cargo

  1. Avsenderen sender data til Prime Cargo om mottakerens bestilling og hvilket transportselskap som skal brukes.
  2. Prime Cargo mottar dataene i WMS-systemet sitt som har Consignor integrert. De plukker artiklene og skriver ut en fraktetikett via Consignor ved å skanne bestillingsnummeret.
  3. Fraktetiketten plasseres på pakken, og bestillingen fullføres ved at Consignor automatisk sender data tilbake til avsenderen med Track & Trace-informasjon for å bekrefte at Prime Cargo har plukket og pakket varene. Samtidig sender Consignor automatisk data til transportselskapet om hvilke pakker Prime Cargo ønsker at de skal hente.
  4. Transportselskapet henter pakkene hos Prime Cargo og skanner fraktetiketten for å oppdatere pakkens Track & Trace-status.
  5. Transportselskapet leverer pakken til mottakeren og skanner fraktetiketten for å registrere leveringen i pakkens Track & Trace-historikk.

 


Tekst av: Consignor redaksjonen, news@consignor.com

Vi vil holde deg oppdatert på levering. Følg Consignor på  linkedin logo

Prime Cargo:

  • Prime Cargo A/S ble etablert i den danske byen Kolding i 1998. I 2015 ble selskapet kjøpt opp av den japanske Mitsui-Soko-gruppen, representert av Mitsui-Soko International, som er en av verdens ledende logistikkleverandører.
  • I dag er Prime Cargo et internasjonalt fraktselskap med hovedkontor i Kolding, men med avdelinger i Polen, Hong Kong, Kina og USA.
  • Selskapet plukker, pakker og sender bestillinger til både B2C- og B2B-kunder.

Fakta:

  • I Danmark bruker Prime Cargo transportselskapene PostNord, Bring og GLS.
  • Selskapet har brukt Consignor på lagrene sine i Danmark og Polen siden 2013.
Consignor